DRÖMMER STÅR FORTFARANDE KVAR OM NÅGOT EGET

Det känns som att jag börjat landa, och det med besked. Från att jag varit liten har jag alltid uppskattat helgerna. Framförallt lördagarna. Det vankades bakning hemma då det inte alltid vad lördagsgodis som gällde. Det kunde vara motsvarigheten till fredagsmys. Äta och baka gott på fredag, äta godis på lördag. Lite så var det. Mina absolut starkaste minnen är lördagar då jag och min bror står i köket rulla chokladbollar. Min bror gjorde få, men väldigt stora. En annan gjorde många, och små. Brorsans räckte ungefär en halvtimme. Mina en hel helg. För mig är dessa minnen så starka. Processen att stå och rulla dom små bollarna, rulla dom i kokos eller pärlsocker beroende på vilket humör man var på, och sen stoppa dom på ett fat och in i kylen för att sedan dansa runt het eld kring kylen. Riktigt längta till att gladiatorerna skulle starta på tvn så man fick ta ut dem och knapra loss. Det för mig, det är enormt starkt som jag allt som ofta kommer tillbaka till.
 
Lite där tror jag att ett frö såddes. Passionen för bakningen. Jag har också starka minnen från mina somrar hos min farmor och farfar. Farfar sittandes på balkongen puffandes på en John silver, där jag, sittandes klippandes i farmors gamla Hemmets journal, och Allers med saxen i högsta hugg. Bästa tidningen för receptälskaren för övrigt. Så där satt vi, sommar efter sommar, farfar puffandes på cigg, jag klippandes efter nästa recept. 
 
Lite där väcktes faktiskt min dröm, drömmen om något eget. Ju äldre jag blivit och ju mer jag utvecklat mig inom bakning, från chokladbollarna i barndomshemmet till oändligheten, så har bara drömmen växt. Jag tänker ofta och länge på hur jag hade velat ha det, vilket typ av eget jag skulle kört. Hur atmosfären skulle vara, och hur mycket gott och nytt och spännande jag skulle servera. Det finns en dröm långt inne någonstans. Djupt hos mig. En dröm om att ta tag i min största passion och därmed förverkliga den. Det är ett frö jag tänker på och försöker behålla. Det är en dröm som ännu inte är färdig, som ännu inte känns redo. Det är nog därför den bara förblir en dröm. Men jag är en drömmare, utan dess like. Jag mår inte bra om jag inte drömmer, så någon gång i framtiden kanske jag tar tag i detta. 
 
Man ska följa sina drömmar, men vissa kanske bara ska förbli vad de är. Just idéer. Det kanske är det som är tjusningen med livet. Man vet aldrig vart livet eller ens drömmar tar en. Men en sak är som sagt säker, drömmen om att något eget står fortfarande kvar. 
 
 
 

FRID I ÖGONEN

Helgen har verkligen varit hur skön som den förväntades bli. Jag har verkligen behövt detta. Bara total vila och frid. Jag har i princip botat min sega förkylning som vägrat släppa taget om mig. Fredagen väntades vara helt ledig vilket den inte blev. Förstående gentemot det enormt intressanta medieläget i norrbotten som rådde i fredags. Så utringd på jobb och taggad till tårna, det är verkligen härligt det jobb jag har just nu. Framförallt bästa känslan efter dagen, när jag ska sova för natten. Jag är totalt avslappnad. Jag hinner knappt lägga ned huvudet så sover jag. Det är en skön känsla. Så uttömmande och givande är mitt jobb. Det må jag säga!
 
Gårdagen spenderades på Lindex och det är väldigt tråkigt och lämna det härliga gänget, dom är hur goa som helst hela bunten. Så en dag kvar väntar där. Oerhört tråkigt men tyvärr måste det bli så när nya kapitel i livet väntar. Jag är bara så lycklig att jag fått pröva på så mycket förra året, och även början på detta år. Det är helt galet! Samlat erfarenheter har jag verkligen gjort, och jag saknar alla mina kollegor jag mött senaste tiden. Annars gjordes inte många knop på kvällen. Pizzamiddag med mor och far och gubben. Det var det på sin höjd. Vilket kan behövas. Såg lite film och kvällen var slut ganska tidigt. Har blivit riktigt kvällstrött numera, och morgonpigg(!) Vad har hänt där? Jag har varken varit morgon eller kvällsmänniska. Så riktigt kul.
 
Annars har vi mest designat garderober på IKEA i dag, och det går väll sådär. Vi har hittat något som kan tänkas passa oss båda men det är så jäkla svårt. Huvudgarderoben ska vara the masterpiece känner jag. Självklart kan man ha små garderober lite här och var i huset, men när man väl ska lägga pengar på en garderob på fem meter så vill jag det ska bli bra. Svårast är hitta något som ska kännas bra även många år i framtiden. Jag tror inte på något hippt som gäller här och nu, utan en mer långsiktig lösning så det är verkligen svårt. Har du designat en garderob? Hur har du gjort och tänkt? Skriv en kommentar så jag kanske får lite skjuts i rätt riktning. 
 
Förutom planera i huset ska jag senare visa er världens vackraste ljuslyktor som jag och Hannes köpte i fredags. Så vackra att jag bara kände att jag måste ha dom, så enkelt var det. Så under helgen har vi har ätit frukost på staden och bara myst på och även lite frukost på sängen. Nä helgen har verkligen varit kanon och jag behövde den! Visst är han förresten fin min gubbe? Riktigt fridfull att titta på och ringen som det efterfrågats bild på syns. Har en likadan, simpel men jag älskar den.
 
 
 
 
 
 

DEN ABSOLUT STÖRSTA RESAN SOM GÖRS JUST NU ÄR MIN EGNA RESA

Första veckan på jobbet är passerad med en dag, och det känns helt galet faktiskt. Känns som att det var i går jag började och samtidigt som om det vore för hundra år sedan. Jag har börjat känna mig som hemma. Jag har börjat känna mig hemma på mitt lilla kontor. Jag tycker verkligen om alla i huset, och jag trivs. Jag trivs så jäkla bra. Det slår mig många gånger varför jag aldrig börjat med detta tidigare. Svaret är enkelt där. Jag har helt enkelt inte haft självförtroende för det. Jag har helt enkelt inte trott nog på mig själv att kunna söka tjänster där jag likväl som någon annan är lika kvalificerade. Jag har inte trott att jag kan bevisa att jag faktiskt kan något som jag lärt mig och därav sökt några jobb men sagt åt mig själv att jag inte är nog bra för det jobbet och det inte blivit desto mer. Nu i efterhand ångrar jag mig mycket, men det är alltid för sent att göra det. Jag ångrar att jag låtit mig själv tänka de tankarna om mig själv, för de har gjort att jag begränsat mig. Inte följt mina drömmar. Det är fruktansvärt, när man tänker så.
 
Däremot har jag gjort en så stor resa med mycket just nu på bara några dagar. Som att våga ringa och prata med människor hela tiden dagligen. Jag har verkligen kastat mig ut nu med huvudet före och är ute på djupt vatten där ingen som helst livboj finns i sikte och där jag måste lita på mig själv. Mina innersta tankar är efter första veckan att jag fortfarande inte kan så mycket som jag önskar, men jag vägrar ge mig. Jag vet att det kommer ta ett tag innan man hittar rutinerna för vad man gör, och hur man gör det. Men framförallt, och det vill jag säga er alla. Den absolut största resan som görs just nu, det är min egna personliga resa. 
 
Det är den absolut största resan som görs just nu varje dag hela tiden i och utanför min kropp. För första gången så gör jag något jag absolut inte gjort i så stor grad tidigare, och det är så många intryck, huvudet är hela tiden skärpt och jag gör verkligen det jag kan. Så är det. Jag ska berätta mer för er om hur min resa ser och kommer se ut. Det jag däremot är trött på är alla dessa fantastiska människor som bor i denna stad som är så jäkla missunsamma, och riktigt tråkiga vill jag säga. "Jahaaaa, hur äre med redaktöööööööörn". Jo tack, precis som det varit innan, om inte bättre. Jag är fortfarande samma person som för en vecka sedan och det verkar inte sjunkit in hos alla. Jag samlar fortfarande på mina muminmuggar i mängder, dricker te och äter mackor till frukost, umgås med samma vänner sedan innan och älskar att baka. Är lika glad och sprallig som innan. Jag är fortfarande den jag är sedan innan! Om inte mer ödmjuk, mer brydd om omgivningen och snällare och gladare än tidigare. Det är sådant som sårar, men jag tror fortfarande att människor inte tänker sig för bara. Jag vill tro att människor har något bra inom sig. Jag vill tro gott om alla. Det som händer nu är att jag väljer att prata om jobb om du undrar, annars så inte. Jag lever verkligen min dröm just nu gällande precis allt, och då vet du hur jag känner!  
 
Det är sista dagen på jobbet i morgon för veckan, sen har jag någon dag ledigt. Ska försöka vila från förkylningen under helgen så jag verkligen blir frisk från den som vägrar släppa. Sen laddar jag om för nya härliga tag nästa vecka. Gör det du också tycker jag!